Често наричано най-красивото село в Ланкашир, Обединеното кралство, Даунхам се намира

...
Често наричано най-красивото село в Ланкашир, Обединеното кралство, Даунхам се намира
Коментари Харесай

Необичайно село е замръзнало във времето от 500 г.: как живеят тук?

Често наричано най-красивото село в Ланкашир, Обединеното кралство, Даунхам се намира в регион с изключителна естествена хубост в подножието на хълма Пендъл. Гледките са ненадминати от тук, а признаци на съвременен живот няма.  

Местните поданици се оправят без телевизионни антени, пътни знаци, пътна маркировка и сателитни чинии по домовете си. Единствените улеснения са коли.

Изглежда, че цялото село е замръзнало във времето, тъй като повече от 500 години е притежание на една и съща фамилия – семейството Ашетън, пише Daily Express. Семейството става притежател на имението Downham още през 1558 г. Постоянното им предпочитание е да запазят красивата природа от 3000 декара. Това значи, че актуалните технологии, налични за всички, не могат да бъдат употребявани тук.

Днес имението се ръководи от Ралф Аштън и политиката на фамилията е да отдава чартърен локални вили на хора, които желаят да бъдат част от общността. Непокътнатата природа на селото го е трансформирала в обичано място за снимане на кино компании. Това е едно от местата, употребявани във кино лентата от 1961 година „ Свирката напразно “. Сериалът на BBC One Born and Raised, който се развива в измисления град Ормстън, също е сниман тук.
 Село Downham в Обединеното кралство, село, имение, туристи, без съвременни улеснения, красиво село, Историческият сексапил притегля доста туристи тук Снимка: Manchester Evening News
Мишел Браун, която живее в Даунхам със брачна половинка си и двамата си сина, сподели, че селото не наподобява на никое друго.

" Тук всичко е толкоз непокътнато, малко са такива села. Ако махнете всички коли, ще очаквате коне или карети да се появят по улиците ", сподели дамата.

Историческият сексапил притегля доста туристи през летните месеци, с цел да изследват живописната природа и криволичещите пътища към селото, където има безвъзмезден паркинг и дребен посетителски център, наличен по павирана пътека.

Въпреки че селото може да наподобява замръзнало във времето, актуалните поданици и членове на фамилията желаят то да е в крайник с технологиите.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР